Klaar om de Kracht van Rust te ervaren?

De deuren zijn gesloten! Stay tunnel voor nieuwe online programma's!

Als mensgerichte professional sta jij altijd voor de ander klaar. Maar het gevoel hebben altijd 'aan' te moeten staan, de hoeveelheid cliënten die je ziet op een dag en de emoties en verhalen die je mee naar huis neemt eisen hun tol.


Maar zorg je goed voor jezelf, dan kun jij er met rust en aandacht zijn voor de ander!


Waarschijnlijk weet je wel dat zelfzorg en rust belangrijk zijn, maar is het lastig hier tijd voor te maken tijdens je werkdag of heb je hiervoor niet de juiste tools in handen.


In De Kracht van Rust leer ik je tools (vanuit o.a. yogatherapie, lichaamsgericht werk & mindfulness) voor ontspanning, bewustzijn en herstel voor, na en tijdens je werkdag.Even niet praten of denken, maar bewegen, voelen en ervaren.

Het hoeft niet veel tijd te kosten, maar gaat je wel veel energie & plezier opleveren.


Momenteel zijn de deuren van dit programma gesloten, stay tunes voor nieuwe online programma's!

Is je antwoord op meerdere vragen 'ja'? Dan is De Kracht van Rust echt voor jou!


 • Sta jij als professional altijd klaar voor anderen?
 • Loop jij jezelf daarin voorbij?
 • Voel jij jezelf met regelmaat een 'wandelend hoofd'?
 • Heb je wel eens last van spanningsklachten zoals nek/schouderpijn, slecht slapen of prikkelbaar zijn?
 • Heb je het gevoel dat je 'nooit genoeg kunt doen' in dit werk?
 • Sta je bijna altijd 'aan'? 
 • Wil je wel rusten, maar weet je gewoon niet hoe?
 • Kom je vaak moe uit je werk?

Mijn missie?

Het is mijn missie dat jij, als mensgerichte professional, tot in je tenen voelt dat je het waard bent om goed voor te zorgen én dat je alle tools in handen hebt om dit daadwerkelijk te doen. Pas als jij goed voor jezelf zorgt kun jij er volledig en met aandacht zijn voor de ander. Ik geloof oprecht dat we de wereld een beetje mooier maken als we goed voor onszelf zorgen. Het inbouwen van kleine rustmomenten in je dag is daarbij een belangrijke 1e stap!

De thema's in De Kracht van Rust

Het online programma bestaat uit een bibliotheek 50+ oefeningen verdeeld over 10 thema's die je in je eigen tempo en volgorde kunt doorlopen. Of kies voor het groepsprogramma en doe het samen:

 • Fysieke spanning ontladen: door te schudden en dansen bijvoorbeeld, maar ook specifieke (yoga)oefeningen voor bijv. nek & schouders, rug of handen & polsen.
 • Een bewuste start van de dag: begin de dag met adem, beweging en het zetten van een intentie. Het effect van dit kleine zelfzorgmoment ga je de hele dag door nog voelen!
 • Je energie in balans houden: bewustwording van wat jou energie kost én geeft en ademhalingsoefeningen om de energie terug in balans te brengen.
 • Mindful onder werktijd: leer oefeningen die je onder werktijd kunt doen (in slechts een paar minuten!) die je steeds weer terug brengen naar het hier en nu. 
 • Écht aanwezig zijn: leer eerst voelen wanneer je niet meer echt aanwezig bent. Op welke momenten gebeurt dit? En waarom? Ook leer je oefeningen om jezelf te gronden voor, tijdens of na het werk.
 • Laat de bagage van de dag los: neem jij je werk ook vaak mee naar huis? Met de lichaamsgerichte - & schrijfoefeningen laat je de energie van de ander los en heb jij energie over om in de avond nog iets fijns voor jezelf te doen.
 • Liever voor jezelf zijn: door middel van meditatie, zelfmassage en Restorative yoga leer jij vriendelijker voor jezelf te zijn. De schrijfoefening leert je omgaan met zelfkritiek.
 • Leer emoties doorvoelen: heb jij ook de neiging om emoties weg te stoppen? Uiteindelijk gaat dit je veel meer ellende opleveren. Met deze oefeningen leer je de emoties op een veilige manier te doorvoelen & te uitten. Zodat jij ruimte creëert voor jezelf én je cliënten.
 • Slaap lekker: creëer een kleine avondroutine voor het slapen gaan zodat jij zowel fysiek, mentaal en emotioneel uitgerust wakker wordt de volgende dag.
 • Het grotere plaatje: wie wil ik zijn?: Door middel van schrijven, een visualisatie én een Yoga Nidra leer je steeds beter voelen: Wie wil ik zijn? Wat is mijn passie? Waar word ik echt blij van? Welke stappen kan ik zetten om daar dichterbij te komen? 

Probeer het uit!

Merk jij fysieke, mentale of emotionele spanning in het schouder gebied? Probeer deze oefening uit 'de Kracht van Rust'. Zo zitten er nog 50+ oefeningen in het programma!

Kies de optie die bij je past

Do It Yourself

Perfect voor als jij zelf aan de slag wilt. Je krijgt
 • toegang tot de bibliotheek met 50+ oefeningen
 • het werkboek
 • video's met uitleg over hoe je het programma kunt gebruiken.

Start: 22 januari 2024

Kosten: € 119,- (nu met gratis groepsprogramma!)

Groeps-programma

Heb je het gevoel dat het programma op de plank blijft liggen als je zelfstandig aan de slag moet? Dan is dit groepsprogramma voor jou!


Je krijgt alles van het DIY programma +

 • 10 weken lang een check in op de maandagochtend (7.30 - 8.00) met zachte beweging, adem, meditatie en het zetten van een intentie (terugkijken mogelijk)
 • Elke maand een Zelfzorgsessie waarin we de diepe ontspanning opzoeken
 • Een whatsapp kanaal waar 3x per week inspiratie of een oefening wordt gedeeld.
 • Een community met 25+ mede mensen-mensen
 • Onbeperkt vragen stellen via Whatsapp

Alles is later terug te kijken als je er niet live bij kunt zijn!


Start: 5 februari 2024, maar direct toegang tot de bieb en werkboek! Dit is de laatste keer dat ik dit uitgebreide groepsprogramma geef!


Kosten: i.p.v. € 319,- nu € 119,-

De 1e 25 deelnemers krijgen het groepsprogramma voor de prijs van het DIY-programma, dus 200 euro korting!

Individueel Programma

Heb je het gevoel dat je tegen een burn-out aan zit? Voel je je overbelast en oververmoeid? Heb je last van stressgerelateerde-, angst- of depressieve klachten?

Dan is een individueel (yogatherapie) traject geschikt.

Je krijgt naast het programma 'De Kracht van Rust' ook toegang tot alle groepssessies en:


 • individueel yogatherapietraject van 3 maanden met sessies om de week of wekelijks (sessies kunnen online óf in mijn praktijk in Utrecht plaatsvinden)
 • oefeningen voor thuis, volledig afgestemd op jou
 • 3 maanden lang individueel contact voor support, vragen én motivatie!


Kosten: tussen de € 799,- (sessies om de week) en € 1299,- (wekelijkse sessie) voor 3 maanden

Start: hele jaar mogelijk, in overleg


Hiervoor wil ik graag even kennismaken om te kijken of het klikt en dit traject bij je past.


Plan je kennismaking hier in.

€ 319,-
€ 119,-

De Kracht van Rust

Na dit programma

 • weet je hoe je terug kunt schakelen i.p.v. altijd maar in de hoogste versnelling te leven
 • heb jij weer contact met je lijf en voel je daardoor je behoeftes en grenzen beter aan
 • voel jij je minder gejaagd en geleefd
 • heb je de tools om je energie in balans te houden zodat jij niet meer elke dag uitgeput uit je werk komt
 • weet jij dat het nemen van rust invloed heeft op elk aspect van je leven

Je profiteert van mijn kennis op het gebied van yoga(therapie), stress, mindfulness, meditatie, ademhaling en holistische gezondheid én van mijn ervaring als sociaal werker & therapeut. 


Momenteel is het niet mogelijk om in te stappen bij de Kracht van Rust


Wat deelnemers vinden van
'De Kracht van Rust'

Veelgestelde vragen

Ik ben rond die periode op vakantie, kan ik nu wel meedoen?

Zeker! Alle sessies worden opgenomen en kun je later op je eigen moment terugkijken. Ook heb je onbeperkt toegang tot de bibliotheek met alle oefeningen, Dus alle tijd om na je vakantie met een frisse blik aan de slag te gaan.

Ik heb fysieke klachten of beperkingen, kan ik wel meedoen?

De lichaamsgerichte oefeningen in het programma hebben altijd verschillende opties. Je kunt oefeningen bijv. ook zittend of liggend meedoen. Stuur bij twijfel of vragen een mailtje naar info@anneelberse.nl en dan denk ik met je mee hoe we de oefeningen zo comfortabel mogelijk voor je kunnen maken.

Wat is het verschil tussen het Do it Yourself-programma en het Groepsprogramma?

Bij het DIY=programma krijg je toegang tot het werkboek en de bibliotheek met alle oefeningen. Je doorloopt deze in je eigen tempo.
Bij het groepsprogramma gaan we 10 weken lang samen aan de slag. We doorlopen in de ochtend sessies alle thema's uit het programma en we stimuleren elkaar gedurende de week zelfzorg momenten in te plannen. Optioneel kun je ook deelnemen aan het whatsapp kanaal. Dan krijg je 3x per week een reminder met een oefening, quote, verhaal, podcast aflevering etc. Oftewel: in het groepsprogramma hoef je het niet alleen te doen en ben ik je stok achter de deur om nu écht goed voor jezelf te gaan zorgen.

Deze ronde komt het groepsprogramma mij niet goed uit, wanneer is de volgende ronde?

Dit is de laatste ronde dat ik het programma aanbied. Niet omdat het niet waardevol is, maar omdat ik het programma ga opsplitsen in kleinere, specifiekere, cursussen! Dit is dus je kans om het totaalpakket te kopen voor een fractie van de prijs die de losse cursussen straks gaan kosten!

Kan mijn werkgever dit programma vergoeden?

Zeker! Dat gebeurt regelmatig. Werknemers die onder de CAO Sociaal Werk vallen kunnen hier bijvoorbeeld hun loopbaanbudget voor inzetten. Ook in andere sectoren zijn er mogelijkheden. Dus bespreek dit zeker even op je werk!

Wat bedoel je met een 'mensgerichte professional'?

Daarmee bedoel ik mensen die in het werkende leven eerst voor anderen klaar staan en zichzelf regelmatig vergeten. Het kan zijn dat je een typisch 'mensen-mens'. beroep hebt zoals psycholoog of therapeut, maar dit hoeft niet. Vind jij het lastig om in het werk je grenzen aan te voelen en je behoeften aan te geven? Dan is dit programma echt iets voor jou. Bij twijfel mag je mij ook altijd een mailtje sturen (info@anneelberse.nl).

Ik werk (momenteel) niet, is het programma iets voor mij?

Het programma richt zich vooral op diegene die altijd klaar staan voor anderen en daarin zichzelf nogal voorbij lopen. Dit hoeft niet in betaald werk te zijn.
Weet wel dat ik in het programma praat over werkdagen, aanwezig zijn in het werk met mensen etc.
Ligt het niet (kunnen) werken gevoelig bij jou, dan is dit programma wellicht niet de juiste keuze. Je bent dan uiteraard wel van harte welkom bij de maandelijkse Zelfzorg Sessies!

Wat zijn de data en tijden van de live sessies in het groepsprogramma?

Bij het groepsprogramma komen we elke maandagochtend van 7.30 - 8.00 uur samen vanaf 5 februari, 10 weken lang. Maar het is geen enkel probleem als je er dan niet bij kunt zijn,. terugkijken kan namelijk al vrij snel na de sessie.
De volgende data voor de Zelfzorg Sessie zijn: maandag 12 februari, donderdag 14 maart en maandag 8 april. Zoals je ziet wisselen we de avonden af.

Wat anderen zeggen over werken met mij:

review yoga

Over mij

Mijn naam is Anne Elberse en ik heb een eigen praktijk als gecertificeerd yogatherapeut in hartje Utrecht. Voordat ik als yogatherapeut aan de slag ging werkte ik als sociaal werker. Regelmatig werd mij dat te veel. Langdurige pijn in mijn rug en spit, volledig overprikkeld thuis komen en alleen nog maar in bed willen liggen met de gordijnen dicht.....Toen ik als yogatherapeut aan de slag ging dacht ik alle tools wel in handen te hebben om goed voor mezelf te zorgen, ik ging mezelf niet meer voorbij lopen.

Maar ook als beginnend therapeut heb ik hier erg mee geworsteld. Regelmatig had ik heftige gesprekken en sessies, maar niemand om het mee te delen. En dan ook nog het opstarten van een eigen praktijk, het werven van deelnemers, online zichtbaar zijn...Ik stond de hele dag aan en had het gevoel dat ik alles alleen moest doen.

Wat voor mij een onwijze shift teweeg heeft gebracht is dat ik niet meer ben gaan focussen op nóg meer kennis, nóg meer boeken lezen en nóg meer workshops volgen. Ik realiseer mij nu dat ik als therapeut mijn eigen instrument ben. Het aller- allerbelangrijkste is dan ook om goed voor mijzelf te zorgen. En dat oefen ik elke dag weer en elke dag voel ik het effect. Zorg ik goed voor mezelf, dan kan ik er voor de volle 100% zijn voor de ander.  Inmiddels voel ik diep van binnen: ik ben het waard om goed voor te zorgen.


Dat gevoel gun ik jou ook! 

Wat deelnemers vinden van
'De Kracht van Rust'

Praktische info op een rijtje


 • Het programma bestaat uit 10 modules met korte video's die je in je eigen tijd kunt bekijken/beoefenen
 • Je hebt alle tijd om je de oefeningen eigen te maken, je hebt namelijk onbeperkt toegang
 • Naast de online video's ontvang je een werkboek met schrijf- en reflectie oefeningen en planningstools 
 • Bij het groepsprogramma krijg je vanaf 5 februari zelfs 10 weken lang live sessies
 • Ook is er een online community voor uitwisseling en support
 • Dit is de laatste ronde van De Kracht van Rust! in 2024 wordt het programma opgesplitst in kleinere cursussen. Dit is je laatste kans om voor deze prijs het volledige programma te kopen!

Momenteel is het niet mogelijk om in te stappen bij de Kracht van Rust

Doe mee met de laatste ronde van De Kracht van Rust

00
days
00
hours
00
minutes
00
seconds
€ 319,-
€ 119,-

De Kracht van Rust

  Na dit programma
  • weet je hoe je terug kunt schakelen i.p.v. altijd maar in de hoogste versnelling te leven
  • heb jij weer contact met je lijf en voel je daardoor je behoeftes en grenzen beter aan
  • voel jij je minder gejaagd en geleefd
  • heb je de tools om je energie in balans te houden zodat jij niet meer elke dag uitgeput uit je werk komt
  • weet jij dat het nemen van rust invloed heeft op elk aspect van je leven

Je profiteert van mijn kennis op het gebied van yoga(therapie), stress, mindfulness, meditatie, ademhaling en holistische gezondheid én van mijn ervaring als sociaal werker & therapeut. 


Bovendien krijg je nu het groepsprogramma cadeau, oftewel € 200,- korting. Wacht niet te lang want dit is de laatste keer dat ik dit programma op deze manier (en voor deze prijs!) aanbied. 


Momenteel is het niet mogelijk om in te stappen bij de Kracht van Rust